Intrebari frecvente

 

Cum pot face o programare?

Cel mai simplu mod in care puteti face o programare este sa ne sunati la numarul 0721 910 914. Ne puteti de asemenea trimite un email, iar noi va vom suna pentru stabilirea amanuntelor.

Imi este foarte teama de dentist. Ce pot face?

Este simplu: trebuie doar sa ne spuneti acest lucru si va vom ajuta sa depasiti aceasta teama. Foarte, foarte multor oameni le este teama de dentist. Tratamentele dentare au devenit de-a lungul timpului vestite pentru disconfort. Cu toate acestea, s-ar putea sa constatati ca de la ultima dumneavoastra vizita lucrurile s-au schimbat mult. Veti fi uimiti sa descoperiti ca se poate si fara durere. Puneti medicului dvs toate intrebarile la care va puteti gandi.

Prima dvs sedinta la noi este planificata special pentru acomodare. Si atunci, si pe parcursul urmatoarelor sedinte, va vom explica ce manevre vom efectua  si de ce. De asemenea, veti avea posibilitatea sa luati pauza oricand. Folosim preanestezie si anestezie locala de cea mai buna calitate. Totul, pentru confortul dumneavoastra. In urma primei discutii, medicul va va indica ce altceva puteti face pentru a tine sub control aceasta teama.


Cat de sigure sunt radiografiile dentare? De ce e nevoie de atat de multe?

Cantitatea de radiatii primita de organismul nostru in urma radiografiilor dentare este extrem de mica in comparatie cu cantitatea de radiatii primita din alte surse. De exemplu, doza de radiatii primita in urma unei radiografii dentare este aproximativ egala cu doza  de radiatii primita din mediu in doua zile de vara. Atunci cand veti face radiografia veti fi protejati corespunzator.

Radiografiile dentare sunt extrem de importante pentru precizarea diagnosticului si pentru aprecierea corectitudinii tratamentelor efectuate(de exemplu, obturatiile endodontice). Mai multe informatii veti primi de la medicul dvs curant.


Cat de des trebuie sa merg la dentist?

Va recomadam sa veniti la dentist de doua ori pe an pentru controale de rutina. Astfel, orice problema va putea fi descoperita la timp pentru a putea fi tratata repede, usor si fara durere. De exemplu, o carie simpla poate fi rezolvata intr-o sedinta, dar o carie complicata are nevoie de mai multe sedinte pentru a fi rezolvata, iar dintele isi pierde vitalitatea.

Cand ar trebui cei mici sa inceapa sa se spele pe dinti? Ce ar trebui sa folosim pentru a curata dintii copiilor nostri?

Intretinerea igienei orale a micutului dumneavoastra ar trebui sa inceapa chiar inainte de eruptia primilor dinti. Gingiile bebelusului pot fi sterse usor cu o compresa sterila o data sau de doua ori pe zi.

Odata cu aparitia primilor dinti, puteti incepe sa folositi periuta de dinti. Ideala e o periuta cu peri moi si cu partea activa cat mai mica, potrivita pentru gura copilului. Pasta de dinti trebuie sa fie una speciala pentru copii (pentru ca cei mici de obicei o inghit, iar pasta pentru copii are cantitate mai mica de fluor). Dintii trebuie periati cel putin o data pe zi, si neaparat seara inainte de culcare. Seara, dupa ce s-a spalat pe dinti, cel mic nu trebuie sa mai consume altceva in afara de apa.

Daca nu ati gasit aici raspunsul cautat, contactati-ne!

Dr. Adina Popescu poate fi contactata la nr de telefon 0721 910914